WIMA történet

WIMA tortenetA WIMA-t (Women’s International Motorcycle Association) 1950-ben Louise Scherbyn, egy amerikai Hölgy által lett alapítva, amikor ez még nem csak, hogy szokatlan dolog volt, de még el is ítélték ezért. Az első gépével, egy Indian Scout-tal rótta az utakat Kanadában és az USA-ban, ahol rengeteg kontaktot szerzett más motorozó asszonyokkal.

Az ötletét Európában is adoptálták  és a második világháború alatt sok nemzetközi kapcsolata jött létre. Hamarosan megszületett a motoros nők nemzetközi egyesületének a gondolata. 1958-ban pár  lelkes motoros nő (Hollandiából,  Angliából,  Németországból és Svájcból) alapította meg a WIMA-t Európában. Ebből később nemzetközi csoportok jöttek létre, valamint hirdetéseket adtak fel motoros magazinokban.

“Hiszem, hogy szükség van egy az egész világra kiterjedő női motoros szervezetre.  Miért nem egyesülünk és osztunk meg egymással ötleteket, véleményeket, vagy kérünk egymástól tanácsot és oldunk meg problémákat? És ez volt a kezdeti lépés a Nemzetközi Női Motorkerékpár Szövetség megalapításához. Abban az időben azt mondták nekem az emberek, hogy ez lehetetlen törekvés lesz. A sportág iránti szerelmem és a lelkesedésem igenis lehetővé tette, hogy ez egy sikeres valóság legyen. A WIMA tagok és pár csodálatos barát segítségével, a WIMA mára a Világ legnagyobb női nemzetközi szervezetévé nőtte ki magát! Lányok, így kezdődött minden. „

WIMA tortenet 1 WIMA tortenet 2

Az egyik alapító tag  Ellen Pfeiffer volt, sokan a mostani tagok közül is ismerték, a WIMA alapítója Németországban, és az első német WIMA elnök. A nemzetközi WIMA létrehozta az Ellen Pfeiffer emlékérmet, mellyel minden évben kitüntet egy motoros hölgyet az éves nemzetközi találkozón.

A legfontosabb WIMA esemény mindíg az éves Rally. Ez az egy hétig tartó rendezvény minden évben más ország házigazdája által kerül megrendezésre.

2016-ban Magyarország kapta meg a szervezés jogát.