Wima Rally Ausztria 2012

Július 29-én vasárnap már a szokásos izgalommal vártam az indulást. Ismét egyedül vágtam neki az 530 km-es útnak, de azúttal nem én voltam az egyedüli magyar, Párom Budapestről indult és Reingersben találkoztunk. Természetesen esőben indultam el a tavalyihoz hasonlóan és az úticélig még legalább háromszor kapott el az eső. Túléltem 🙂

wima-ausztria1 wima-ausztria2

Prágától 4 berlini ismerőssel motoroztunk tovább, ők még pénteken elindultak, majd az utolsó „pár” kilométert együtt tettük meg.

Hanfdorf Reingers Ausztria északi részén, közvetlenül a cseh határ mentén fekszik. Érkezéskor ez a 688 lelket számláló település lakói, érdeklődve, mosolyogva, az utcán integetve fogadtak minket.

Bár számomra még csak a második alkalom volt, mégis nagy örömmel vettem tudomásul, hogy a tavalyról ismert arcok emlékeznek rám. 14 Országból, 170 fő érkezett a rendezvényre ami viszonylag kevésnek mondható, de mivel 90%-ban csak sátorban volt lehetőség az egy hét alatt aludni, ezért 80-100 fővel kisebb volt az idei létszám. Mindösszesen 5, azaz öt férfi képviselte az erősebb nemet, na de mégiscsak egy nemzetközi női egyesületről beszélünk, nem de?

Az első este a regisztráció után lazán telt, mindenki sátrat állított, kipakolás, egymás üdvözlése, az első sörök elfogyasztása volt a program.

Másnap kipihenve az utat, bejártam a kemping területét és nyugtáztam, hogy ismét csodás helyet találtak a szervezők. A rendezett városka, a jó minőségű utak, a fürdésre is alkalmas tó strandröplabda pályával, gyönyörű látványt nyújtottak, a jó levegőről nem is beszélve.

wima-ausztria3

Este következett a megnyitó vacsora, a résztvevő országok lobogóját látva azonnal kiszúrtam a mi zászlónkat is. Az asztalon Reingers kultúrnövénye, a vadkender volt a vázákban, majd az este folyamán fel is hívták a figyelmünket, rá, hogy ez közönséges vadkender 🙂

wima-ausztria4 wima-ausztria5

Ruhát, kötelet, szappant, olajat és még sört is készítenek belőle, amiből jópár elfogyott az este folyamán. Kedden szervezett buszos kirándulás volt Bécsbe. Mivel mi már sokszor jártunk ott, ezért inkább a strandon töltöttük el a napot, majd majd mentünk egy karikát felfedezve a Reingers melletti településeket.

Szerdán 10-kor indult a parádé, azaz a motoros felvonulás rendőri kísérettel. A kilométeres konvoj érkezése után meglepetésben volt részünk. Kisvasútazni mentünk, majd egy hangár szerű épületben a helyi folklór táncegyüttes, a bemutatójuk után minket is jól megtáncoltattak. Volt egy kis zene, kaja-pia, mulatság. A kempingbe érkezés után később a szokásos esti szocializálódás következett DJ-vel.

wima-ausztria6 wima-ausztria7

Csütörtökön reggel indult a nagy kincskeresés, amit nevezzünk inkább tájékozódási versenynek. Egy rajzolt térkép alapján kellett 3 helyet megtalálni és az ezekkel kapcsolatos kérdéseket megválaszolni.

Már az első pont felfedezése is kihívás volt a nem túl részletes térkép alapján. Egy bazilikának nevezett kőparkot kellett megtalálni, majd a lehető legpontosabbn megsaccolni a legnagyobb kő magasságát. Úgy döntöttünk a 2. pont megtalálása előtt megebédelünk, aztán úgy elszaladt az idő, hogy én részemről fel is adtam a további kincskeresést. Vissza kellett érnem a kempingbe 4 óráig, mivel az elnöki megbeszélésre voltam hivatalos, ahol átbeszéltük az egyes országok taglétszámát, aktivitását és a soron következő Rallykat. Jómagam is elbüszkélkedtem magyaroszág 15 főjével, a motoros kismamákkal és a többi versenyzővel, akik sajnos nem tudtak eljönni. Majd megszavaztuk Malaysiát, mint új tagországot és az új nemzetközi elnököt, Claudia Fehrert, akinek nagyon gratulálunk, megérdemelte a pozíciót.

Pénteken ismét nekivágtunk a terep felderítésének, majd megkerestük a vadkenderlabirintust, megjegyzem nem tévedtünk el benne J

Este a búcsúvacsorát megelőzően közös fotózás volt. A csodás vacsora előtt kisorsolták a tombola nyerteseit, mindenki nyert! Majd a leg-, leg-, legek díjat kaptak: a legmesszebbről érkező, a legtöbb Wimán résztvevő, a legöregebb motorral érkező részvevőt… és így tovább.

A svájciak megtartották prezentációjukat a 2013-mas Wima Rally-ról, amit ők szerveznek jövőre.

wima-ausztria8

Rengeteg tapasztalattal, ötlettel lettünk gazdagabbak, amit a 2016-ban Magyarországon megrendezendő Rally-n mindenképpen hasznosítani szeretnénk.

Igaz még messze van, de a „Jó munkához idő kell!” alapon mi máris belevágtunk a szervezésbe.