WIMA Rally Anglia 2011

Berlini ismerőseim meséltek először a WIMA-ról és nagy érdeklődéssel hallgattam az eddigi élményeiket. Idén megadatott a lehetőség, hogy én is részt vegyek ezen a nagyszerű rendezvényen.
A WIMA, egészen pontosan: Women’s International Motorcycle Association idestova 60 éve létezik és szervez minden évben egy Rally-t, ahol kizárólag tagok vehetnek részt, természetesen plusz 1 fővel. (bővebb infó angolul: http://www.wimaworld.com/ )
Tavaly a 60. Évforduló Japánban volt, idén Anglia szervezte, Lancaster nevű városában, a Cumbria University területén.

Izgatottan indultam neki a hosszú útnak, amit már hónapokkal előtte elkezdtem szervezni, mivel szükségem volt táskákra, esőruhára, esőkesztyűre…, ugye mégis csak Angliába megyek, ahol köztudottan minden nap eshet az eső.

wima-rally-england1Egy berlini lánnyal mentem volna együtt, de mivel indulás előtti napon kisebb baleset érte, így őt az orvos nem engedte vezetni és legnagyobb sajnálatomra egyedül , magányos farkasként róttam az utakat. Természetesen Berlinben is zuhogott az eső indulásom napján, ami máris elvette a kedvem az egésztől, de már nincs visszaút, ha menni kell, akkor menni kell. A rendezvény hétfőn kezdődött, de én már előtte pénteken nekivágtam, mivel Nottinghamben élő ismerőseimet is meg akartam látogatni és úgy gondoltam szépen lassan elmotorozgatok.

Az első szakasz 740 km volt Hollandiáig (jelentem egyszer sem tévedtem el és térképpel mentem), onnan indult a hajó Hullba, ahol már az indulás előtt összeismerkedtem pár britt motorossal. Mivel életem első hajóútja volt, fogalmam nem volt, hogy a kezembe nyomott gurtnival mit is kéne csinálnom, így kedves új ismerőseim segítettek a motoromat biztosan rögzíteni, majd később még pár sört is megittunk együtt, gyakorolva a „britis inglist” 🙂

wima-rally-england2 wima-rally-england3

Vasárnap reggel, a hajó érkezésekor, már az izgalomtól aludni sem tudtam, így felmentem a Sky Longueba és onnan megpillantva az Angol földet, már csakis arra tudtam gondolni, hogy : BALRA TARTS, BALRA TARTS!!!! Aztán szerencsére egy darabig együtt mehettem a helyiekkel és jól ki is okítottak a sebességhatárokat illetően, illetve a lámpáknál elhelyezett kamerákról és arról, hogy néhol  átlagsebességet mérnek, jobb lesz ha nagyon odafigyelek. Igazság szerint nem is volt olyan vészes és 150km után a „rossz oldalon”szerencsésen megérkeztem Nottinghambe, ahol eltöltöttem egy laza napot.

wima-rally-england4

Hétfőn kora délután érkeztem Lancasterbe, itt már körülbelül az 1200. km-nél jártam és széles mosollyal nézegettem a világ minden pontjáról érkező motoros hölgyeket és amerre csak néztem motorok és motorok….

wima-rally-england5 wima-rally-england6

Először be kellett regisztráljak, megkaptam a szoba kulcsom – első WIMA, Anglia, mindíg esik az eső – így a sátorozást nem mertem bevállalni! Kaptam egy, nevezzük úgy egységcsomagot, amiben egy WIMA poló, műanyag pohár, kiskacsa, nyakkendő, programfüzet, reggeli kupon volt, sok kis apróság mellett.  Később mindennek volt a maga jelentősége!

Este megnyitó vacsora vol, 3 fogással, jó hangulattal és itt már a Berlinből ismert barátok is megérkeztek, nagy örömömre. Vacsora után máris indult a buli egy Tina Turner hasonmással és azonnal mindenki mindenkivel elkezdett ismerkedni, beszélgetni.

wima-rally-england7 wima-rally-england8

Kedden délelőtt „President meeting”, ahova én is meghívást kaptam, mint új divízió, Korea, India és a Curacau szigetek mellett. Nagyon izgultam, alig találtam a szavakat, mikor kb. 14 ország képviselői előtt (Ausztrália, Anglia, Finnország, Ausztria, Esztónia, Belgium, Franciaország, Németország, Japán, Hollandia, Svédország, Svájc, Korea, Curacau ) kellett beszámoljak a Magyarországon létező klubbokról ( Csajok a motoron, Motoros Szivek és a Száguldó Angyalokról), a tagokról, a versenyzőinkről és tevékenységeinkről. Szerencsére meleg  lelkesedéssel fogadták elcsukló mondandómat és nagyon örültek, hogy fiatal és nagy számú motoros lányokkal rendelkezünk. Különös köszönet Hollanidának, akik felajánlottak egy kisebb induló összeget a WIMA-Hungary megalapításához.

wima-rally-england9 wima-rally-england10 wima-rally-england11 wima-rally-england12

Majd  a napirendi pontokat átbeszélve eljutottunk a következő évi rallyhoz, ami Ausztriában lesz 2012-ben, ide már nagyon nagyon várnak minket és reménykednek benne, hogy nagy számmal részt tudunk venni, figyelembe véve, hogy nincs is olyan messze. Egészen 2015-ig előre meg van szervezve, hogy mikor melyik ország szervezi az éppen esedékes WIMA Rallyt, köztük Svédország, Lengyelország, Ausztrália és ha minden jól megy 2016-ban mi, Magyarország szervezhetjük ezt a nagyszerű eseményt.

A programokat tekintve minden napra jutott valami. Jól szervezett túrák, csodálatos helyeken, soha nem látott tájjal, kiváló minőségű utakkal. Városnézések, iskola játékok, buli szinte minden este DJ-vel, Karaoke és természetesen szocializálódás a motoros társakkal.

Szerdán elindultunk a 10 km-re lévő tengerhez és a motorom egyfolytában leállt, így szervízbe kellett vinnem sajnos. A gyertyákat kellett kicserélni, illetve a karburátort beállítani, befújták a láncomat és szépen le is mosták, mindezt 150 fontért. Nem volt őszinte a mosolyom az összeget hallván, de itt ebben az esetben nem volt mit tenni. Ami kárpótolt, hogy kaptam kölcsön a szrvízből egy 250-es GSX Suzukit, így mégis csak le tudtunk menni a tengerhez.

Egyik nap az egyik szervezett túrát, úgy döntöttünk magunk tesszük meg és öten nekivágtunk a térkép alapján a Yorkshire Dalesnek. Alig 150 km-es kört tettünk meg egy délután alatt, de én személy szerint úgy éreztem magam, mintha legalább kétszer annyi lett volna mondjuk a Hungaroringen. Kanyargós utak, emelkedők-lejtők és persze mindenféle állatkák, de legfőképpen nyuszikat láttunk és birkákat, amivel óvatosnak kellett lennünk, nehogy elénk ugorjanak.

wima-rally-england13 wima-rally-england14

Pénteken búcsúest vacsorával, ismét szuper ételek és hangulattal,  250 résztvevővel, valamint a „Back to School” mottót tekintve mindenki valamilyen mókás iskolaviseletet vett fel (itt volt jelentősége a nyakkendőnek). A legjobb jelmezt jutalmazták, majd pedig  egy felügyelő megbűntette a  „ Naughty Girl”-öket. Ebbe tartoztak bele, azok, akiknek túl rövid volt a szoknyájuk, vagy túl sokat ittak és a német, vizes lufikat dobálók is.

Szombaton dél körül egy másik útvonalon indultunk vissza Berlinbe két ismerősömmel. Harwich-ból indult a hajónk Hollandiába, majd az onnan Berlinbe vezető 740 km-t már csak egy naposra terveztük, ami így utólag elég nagy badarság volt. Nagyon fárasztó és hosszú volt, főleg, hogy ahogy közeledtünk Berlin felé, úgy kezdett egyre jobban esni az eső.  Este 9 óra felé haza is értünk épségben, gond nélkül, de nagyon fáradtan. 2700 km és 10 nap után jó volt végre a saját ágyamban aludni.

2012-ben remélhetőleg már a magyar motoros lányokkal folytatása következik – WIMA Ausztria:  http://www.wima-austria.at/

További fotók a rendezvényről: http://www.sportmotor.hu/motoros_kepek/motoros_talalkozo/?dr=58308

wima-rally-england15