wima rally 2016

WIMA Rally Hungary

csoportkepA WIMA Egyesület éves rendezvénye a Rally, amit minden évben más Ország szervez meg, Magyarország első ízben kapta meg a szervezés jogát. A rendezvényt az esztergomi Gran Kempingben tartottuk július 10. és 16. között.

Már a 0. napon több, mint száz motoros hölgy érkezett és hétfő estig már megvolt az előzetes regisztráció alapján a 250 fő 14 Országból. (Ausztria, Ausztrália, Németország, Svájc, Hollandia, Finnország, Svédország, Japán, Curacao szigetek, Lengyelország, Franciaország, Anglia, Észtország és Magyarország)

A megnyitóvacsorának nagy sikere volt, melyet Romanek Etelka, Esztergom Polgármesterasszonya nyitott meg, a finom ételeket a Parteam Kft. biztosította. Törekedtünk a magyaross ételekre, desszertekre és borokra. A vacsorát hajnalig tartó táncos mulatság követte…

megnyitovacsora

Július 12-én egy egész napos ökörsütéssel és borkóstolóval kedveskedtünk a résztvevőknek, melyet ügyességi játékokkal színesítettünk. Az élőcsocsó versenyen a Finnek bizonyultak a legügyesebbnek, a rodeóbika versenyt egy Angliában élő magyar lány nyerte.

A Komárom Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság különböző balesetmegelőzési programokat szervezett nekünk a helyszínen, ahol felpróbálhattunk egy golyóálló mellényt, kipróbálhattuk a bilincset, vagy egy részeg szemüvegben kellett feladatokat megoldani, szondát megfújni.

erkezes2

A Rally-t, az úgynevezett tájékozódási versenyt július 13-án tartottuk, mely Esztergomból indult a pilismaróti öblön, a visegrádi gocart pályán át és a szentendrei Rendőrkapitányságra érkezett. A verseny résztvevőinek 4 ellenőrzési pontot kellett egy térkép alapján megtalálniuk, majd különböző kvízkérdésekre kellett válaszolni, vagy ügyességi feladatokat megoldani, mint logikai játékok és íjazás. A szentendrei Rendőrkapitányságon „Az elhunyt motorosok Emlékmű”-vet koszorúztuk meg a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében.

prison bandEste a Prison Band élő koncertje dobta fel az amúgyis forró hangulatot. Fergeteges hangulatot teremtett a rockabilly zenét játszó férfi zenekar. A hang- és fénytechnikát a Szimpatech Showtechnika biztosította.

Az egyhetes rendezvény szerves része a felvonulás, melyet 2016. július 14-én – csütörtökön – tartottunk. Reggel 8 óra körül, a szakadó eső miatt még nem úgy nézett ki, hogy felvonulunk. Forródróton voltunk a felvonulás kísérőivel,  Motorvéd Polgárőrökkel és a Rendőrséggel, hogy mitévők legyünk.

Bár az északi Országokból érkező Hölgyek egy cseppet sem voltak megijedve az eső miatt, ők már esőruhában indulásra készen álltak, amikor mi még csak latolgattuk az esélyeket. 10 órára, a tervezett indulás időpontjára elállt az eső és örömmel indultunk neki az 50 km-es útnak, mely Esztergomból indult a 10-es úton, Bécsi út felől, Árpád Híd, Váci út, Dózsa György úton át a Műcsarnok buszparkolójába érkezve. A felvonuláson több, mint 200 fő vett részt rendőri felvezetéssel, melyet az Emlőrák alapítványnak ajánlottunk. Egy 250.000 forintos csekk átadásával – mely személyenként 1,000 forintot jelent – járultunk hozzá a kutatási munkákhoz.

vespa stand

A dunakeszi Motorszalonnak köszönjük szépen a felvonulásra biztosított VESPA motorokat és az ajándékokat.

Tengerentúli vendégeink nevében külön köszönet a MOTO24-nek és a ZO-MOTO-nak a bérmotorokért.

a resztvevo orszagok elnokei a svajciak csoportkepe

A felvonulás után, a résztvevő WIMA tagországok elnökeinek részvételével tartottuk, rendszeres, éves elnöki vacsoránkat, ahol kiértékeltük az idei Rally kimenetelét, illetve a jövő évre tervezett eseményeket, találkozókat és gazdasági beszámolókat.

Pénteken egy egész napos városnézést szerveztünk Budapesten. A résztvevők közül 180-an utaztak a fővárosba, ahol először egy dunai hajókázás várt rájuk, majd emeletes, városnéző buszokkal járták be Budapest nevezetességeit.

Este, a búcsúvacsorát megelőzően kiosztottuk a rally első három helyezettjének az ajándékokat.

szervezok egy reszeMi, a szervező csapat is nagyon sok ajándékot kaptunk, mellyel a résztvevők elégedettségüket fejezték ki.

Összességében egy nagyon sikeres rendezvényen vagyunk túl. Egyik legidősebb résztvevőnk egy 83 éves Hölgy, aki korábban még versenyzett is, Németországból érkezett motorral, azt mondta, hogy az 50 éves tagsága alatt nem volt ilyen jó rendezvényen.

Jövőre  Észtországban találkozunk, várjuk a kedves motorozni vágyók  jelentkezését!

Nézd meg a képeinket!

 

További kérdésekkel állunk rendelkezésetekre: info@wima-hungary.hu

wimaworld_logo