Speedladies Cup I. forduló Slovakiaring

A tavalyi bajnokság megnyerése után az Acis Motorsport Ladies csapata mellé egy újabb fő támogató lépett ezáltal több edzés lehetőséghez jutottak a lányok, melyet próbálnak jól ki is használni. A téli felkészülés némi gyakorlás és Chrobák Jani által vezényelt tovább képzés után az ACIS Motorsport Lányai idén a Slovákia ringen kezdték meg verseny szezonjukat.

szlovakiaring (50)

Az előzetes programterv alapján idén, Hrungaroring és Pannoniaring is szerepelt a naptárban, majd  Hungaroringi vezetőség az újraaszfaltozás miatt lemondta a rendezvényt, a Pannoniaringen az utolsó fordulót – októberben – időjárás függővé tették, ezért  idén 2x mennek a lányok Brnoba, de most maradjunk az első fordulónál a Slovákia ringen.

Május első hétvégéjén került megrendezésre  Pazibär – Jura Racing szervezésében a Speedladies Cup- sorozata. Pénteki nap szabadedzések és időmérő etapok voltak. Zsófi motorja új áttételt kapott, amivel gyorsan meg is barátkozott. Hajni vállfájdalmai ellenére is próbált minél több kört megtenni, mert tudták, hogy szombat délelőtt nem lesz ideális az időjárás. Péntek estére a rajtrács kiírása is elkészült, ahol 600-as és 1000-es motorok együtt mennek, így Hajni az 5. Zsófi pedig a 7. helyről rajtolhatott a 19 fős mezőnyből. A lányok közül ketten egy magasabb osztályú versenysorozatban versenyeznek, ezért Őket nem értékelik, az egyik egy 600-as a másik 1000-es géposztályban szerepel.  Szombati nap délelőttjén végig szakadt az eső, de mivel délutánra napsütéses időt mondtak a lányok inkább rápihentek a szombat délutánra. Szombaton Zsófi mindjárt egy versennyel indított a fiúk 600-as mezőnyébe, ahol a rajtpozíciójához képest 10 helyett jött előre, nagyszerű motorozással és jó köridőkkel. Hajni továbbra is inkább pihentette vállát, és csak szabadmotorozásra ment fel a verseny előtt. A lányok versenyét az eredeti kiíráshoz képest, másfél órával eltolták, ekkor már a napnak nem volt nagy ereje, a szél is újra feltámadt, de legalább nem esett az eső.  A rajtot mindkét lány jól elkapta, Hajni végig a 3. helyen motorozott ezzel tartotta a 600-as kategória első helyét. Zsófi a 4-5-6. pozícióért folytatott nagy csatákat, majd végül az 5. helyen intették le, ami kategóriája második helyezését érte. A végeredmény ennél jobb nem is lehetett volna.

ACIS Motorsport elhozta a Speedladies Cup 600-as kategóriájának első és második helyét.

szlovakiaring (6)

A következő versenyhétvégére nem is kell sokat várni Brno-ban lesz május 29-31-ig.

Hajni: Egyik szemem sír a másik nevet

szlovakiaring (54)  10999695_493326030815545_1332601462790560598_o

Idén végre nem a versennyel kezdtük, volt lehetőségünk gyakorolni, Nekem ez fontos volt, mivel egész télen nem ültem semmilyen kétkerekű járgányon. A Szlovákringet szeretem, de sajnos a legutóbbi alkalomkor sikerült egy nagyobb esést kiviteleznem, így most egy picit azért bennem volt az a bizonyos kanyar -a mumus ….ezt tetézte még a jobb vállam fájdalma, és szombatra még egy gyomorrontás is, úgyhogy elég feszülten álltam a rajtrácsra J a pénteki nap számomra a túlélésről szólt, próbáltam minél több kört megtenni, teszteltem a vállam mennyit bír. Szombaton reggel heves esőzésre ébredtünk, ami pont kapóra jött, így a gyomorrontás hatásait és a vállfájdalmamat picit kitudtam pihenni. Dél körül kimerészkedtünk a ringre, felmérni a helyzetet, onnantól kezdve már eső nem esett és a nap is ki-ki sütött, Zsófi benevezett a fiúk 600-ok versenyére, ahol nagyon szuper versenyt futott. Én egy szabadedzésre mentem ki délután, mégis azért motorozzak egy picit a verseny előtt. Családom és Zsófi szülei is úgy döntöttek, kijönnek és szurkolnak Nekünk, ez sokat jelentett számomra, mert legutóbb 2009-ben voltak kint versenyemen. A rajtrácsra nagyon buzgón elsőként álltam fel és mire az utolsó is kiért valószínűleg az én gumim olyannyira visszahűlt, hogy a rajt utáni első két kört úgy tettem meg mintha tojásokon lépkednék. Ehhez még hozzájött, hogy az egyik kanyar féktávján a pályabírók figyelmen kívül hagyták a pályán elhelyezkedő oda nem illő  5-8 centis köveket, amit szó szerint kerülgetnünk kellett,  ekkor már láttam, hogy ebből nem lesz PB. Szerettem volna követni az előttem motorozó nagyobb köbcentis motort, de mivel nem volt stabil az első körökben a motorom jobbnak láttam, ha lenyugszom és türelmes leszek. Folyamatosan párom szavai csengtek a fülembe, hogy „csak figyelj oda, le ne menjen a köd”  talán ezt volt a legnehezebb megállnom,  J természetesen azért húztam neki, hogy a mögöttem lévőket leszakítsam magamról, ami sikerült is és a végére nagy előnnyel 3.ként kategóriám 1. helyezettjeként intettek le. A verseny után már csak az járt a fejemben, hogy minél előbb hazajussak Kisfiamhoz matekot gyakorolni J a hétfői dolgozatra felkészülni, ami azóta kiderült ötös lett, de ez egy másik történet 😀

Örülök a győzelemnek, viszont sajnálom, hogy aránylag keveset tudtam motorozni és a köridőmön sem sikerült javítanom, tudom, hogy ennél én sokkal többet tudok, de azt hiszem a körülményekhez képest mindent megtettem és biztos vagyok benne, hogy minél előbb visszatérek, hogy a mumust is legyőzzem……

Zsófi: Arany-ezüst május

szlovakiaring (63) 11174666_493326200815528_1314826670648253746_o

Csütörtök délután kissé fáradtan, de annál lelkesebben vettük célba a Slovakringet. Ilyenkor Hajninak és nekem is előre kell dolgozni a munkahelyünkön, hogy a versenyre nyugodt és tiszta fejjel érkezzünk. Remek helyet tudtunk foglalni és még aznap este sátrat állítottunk és kipakoltuk a motorokat is, hogy reggel már csak a gumimelegítő beüzemelésével kelljen foglalkoznunk. Aztán elfoglaltuk a szállásunkat és igyekeztünk mielőbb álomba szenderülni, hogy másnap újult erővel állhassunk a szabadedzések és időmérők elé. Optimális időjárási körülmények között róttuk a köröket, mindketten nagyon örültünk, hogy ismét nyeregbe pattanhattunk. Gyakorlatilag végig motoroztuk a napot, tudtuk jól, hogy minden megtett km számít, mert a vetélytársak egész télen és tavasszal is tréningeztek, amíg számunkra a szezon csak áprilisban kezdődött két edzési lehetőséggel. Én ismét beneveztem az SSP 600 kategóriába is, tudva azt, hogy teli rajtrács várható a kétszázhoz közeli összlétszám alapján. Alapjába véve elégedetten és kellemesen elfáradva zártuk a pénteket, amikor legnagyobb örömömre a szüleim kilátogattak hozzánk és maradtak is a teljes rendezvény idejére velünk, ami óriási lelki támogatást jelentett számomra.

Előre nem tudhattuk, hogy a pénteki mérések alapján fogjuk kvalifikálni magunkat, de a szombat hajnaltól késő délelőttig szakadó eső miatt a korábban futott idők számítottak végleges pozíciókat a rajtrácson.

Az SSP 600-as kategóriában ez számomra a 38. rajtkockát jelentette a 46-ból. Nagyon élveztem a futamot, a rajtom szokásomhoz hűen remekül sikerült, mindvégig csatában voltam 4-5 motorossal, ezért egy nagyon izgalmas és mozgalmas versenyen vehettem részt. Végül a 27. helyen értem célba.

A Speed Ladies Cup résztvevőit 17:40-es bokszutca nyitással engedték fel a pályára. Legnagyobb „meglepetésünkre” az egyik szigorú visszafordítóban az aszfalt el volt lepve kaviccsal, ami vélhetően egy korábbi esés eredménye volt… Bíztunk benne, hogy a warmup-ra eltakarítják a „maradványokat”. Sajnos ez nem így történt, sőt, a versenyen is mindvégig ott voltak a kavicsok, ami a második körben igen nagy riadalmat is okozott nekem: az egyik ezres motor feldobott a CBR-re egy meglehetősen nagy darabot, ami olyat koppant az idomon, hogy azt hittem repedés lesz rajta… Innentől kezdve minden körben kihívást jelentett ezen a kanyaron baleset nélkül átmenni.  Összességében egy izgalmas verseny volt, végig csatáztam két ezressel is, akikkel húztuk egymást szépen egyre jobb és jobb köridőket produkálva. Végül kategóriánkban elhoztuk az első és a második helyezéseket is, ami leírhatatlan boldogságot és büszkeséget okozott számunkra. Hajni a bajnoki címét megvédendő értékes pontokat gyűjtött be a fölényes első helyezésével, én szintúgy a másodikkal. Így még optimistábban állunk a 2015-ös szezon elé, aminek következő állomása Brno lesz május utolsó hétvégéjén.

11056102_1063165483698222_8550181071292924097_n

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.