Pannóniaring április 15-16

 

Acis Ladies Team – Pannóniaring. 2016 Április 15-16.

Az Acis Motorsport életében a 2016-os év tervezgetése már 2015. novemberében elindult, amikor is kiderült, hogy 2016-ban nem lesz Speedladies Cup. 2017-re tervezik, de addig is meg kell találni azt a sorozatot ami minden szempontból megfelel nekünk. A csapat úgy döntött, az átmeneti évben a Suzuki Challenge kupasorozaton fogja szerepeltetni magát.

pannoniaA csapat felállásában is történtek változások, hisz Jakab Zsófia távozott a csapattól, helyére nem került senki, így Koncsek Hajni egyedül viszi végig az idei szezont. A 2016-os év célja a további tapasztalat szerzés és tisztes helytállás a férfiak mezőnyében, ahol az eddigi befutott nevezés alapján egyedüli hölgyként fog szerepelni.

Első versenyt a Pannonia ringen rendezték meg.

Hajni:

Nem is tudom, hol kezdjem annyi minden történt tavaly óta és úgy tűnik még mozgalmasabb évnek nézek elébe. Tavaly év végén derült ki, hogy 2016-ban nem lesz Speedladies Cup, amit a rendezőség is csak az utolsó pillanatban tudott meg. Mindössze egy versenyt tudnak idén megtartani, a versenysorozat pedig 2017-ben folytatódik tovább. Nekünk ez nagy fejtörést okozott, akkor most hogyan is tovább…..?

Zsófi már év végén jelezte, hogy Ő nem tart velünk 2016-ban, amit én rettenetesen sajnálok, hiszen neki szerettem volna tovább adni a staféta botot. Sok variáns megfordult a fejünkben, végül úgy döntöttünk idén egyedül csinálom végig a versenyeket és elindulok valamelyik kupa sorozaton. Ez volt a következő kérdés, hogy oké kupasorozat, de hol és melyik és milyen feltételek és …stb, stb…

pannoniaringAz évek során a Speedladies Kupa sorozattal egy rendezés alatt, a Suzuki Challange Austria is becsatlakozott a versenyeivel, aminek gondolatával már tavaly is kacérkodtam. Végül úgy döntöttünk, hogy 2016-ban a Suzuki Challange kupasorozatot választjuk. Itt ugyan nincs külön Női értékelés, de azt hiszem ez nem fog különös problémát okozni. A terveink szerint 4 versenyen fogok indulni, a Pannoniaringen, Brnoban, a Hungaroringen és végül a Slovákiaringen. Az első fordulón már túl is vagyunk.

Egész hétvégén úgy éreztem magam, mintha egy Kite Surf versenyen lennék. 8 hónapja nem ültem motoron, és az elmúlt hetekben betegségek hadával kellett megküzdenem. Biztosra vettem, hogy ez most nem fog úgy menni, ahogy szeretném és ebben az erős szél sem segített. A szabadedzéseken szombaton már kezdtem újra visszaszokni a motorra, de a széllel továbbra sem tudtam mit kezdeni, rettenetesen zavart és nap végére sikerült is rendesen elfáradnom.

Vasárnap reggel már a telefonomra jött a riasztás az erős, viharos szél miatt, de azért bíztam benne, hogy a Pannoniaringet elkerüli. Hát nem így történt! A ringre kiérve szomorúan tapasztaltuk, hogy a lábunkon nem tudunk megállni, olyan erősek a széllökések. A reggeli eligazítás alatt közölték, hogy csak saját felelőséggel mehetünk fel a pályára. Akinek szándékában áll, felmehet a pályára, de nagyon úgy néz ki, hogy a versenyeket törölni fogják, egész nap szabadmotorozás lesz. A 220 motorosból 11 órára már csak 60-an küzdöttek az időjárással. A szombati napon is volt két olyan bukás ami a széllökés miatt történt. Több motorossal beszéltünk akik fent voltak a pályán és mindegyik egybehangzóan azt mondta, hogy ez életveszélyes és pakolnak, indulnak haza. Természetesen még voltak továbbra is akik bevállalták, de a mi kis csapatunk is a pakolás mellett döntött.

Rettenetesen sajnálom, de ezt a versenyt elengedtem, és most már Brno-ra koncentrálok, ami 3 hét múlva lesz.

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.